تربیت عروس هلندی: از آموزش تا نحوه نگهداری

آموزش عروس هلندی تربیت، نگهداری، تغذیه

امروزه عروس‌های هلندی به‌عنوان پرندگان خانگی بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند، این پرندگان زیبا اصالتاً استرالیایی بوده و اعضای کوچکی از خانواده طوطی‌ها بشمار می‌روند. از نظر محبوبیت پس از طوطی در رده دوم قرار می‌گیرند.

عروس هلندی‌ Cockatiel با نام عروس هلندی خاکستری معمولی یا نوع وحشی و در طبیعت یافت می‌شود؛ این در حالی است که به دلیل محبوبیت آن‌ها در تجارت حیوانات خانگی، این پرندگان دوست داشتنی به جهش‌های رنگی زیادی تبدیل شده‌اند. هرچند که از نظر آناتومیک هیچ تفاوتی بین جهش‌ها وجود ندارد، به جز تمایز آرایشی که در رنگ پرهای آن‌ها وجود دارد.

از این رو عروس هلندی تربیت، نگهداری و تغذیه‌ای برابر در تمام نژادهای خود دارا است که به‌طور کلی رعایت کلیه موارد در نگهداری، تربیت و تغذیه آن را در بر می‌گیرد.

تربیت عروس هلندی

در وهله اول اطمینان حاصل کنید که جلسات تمرینی در یک مکان آرام و ترجیحا نزدیک قفس برگزار می‌شود، زیرا محیط قفس منطقه امن و راحت عروس هلندی شما است. تلویزیون، رادیو و هر صدای بلند دیگری مانند: ماشین لباسشویی و غیره باید در طول تمرین خاموش باشند. پنجره‌ها باید بسته بمانند و در این زمان هیچ آشپزی در آشپزخانه انجام نشود.

عروس هلندی‌ پرنده‌ای باهوشی است و مهم‌ترین کاری که می‌توانید در نحوه تربیت آن انجام دهید، این است که به پرنده خود آموزش دهید تا گام بردارد! بسیاری از مالکان این را به‌عنوان اولین فرمان به پرنده خود آموزش می‌دهند.

پیشنهاد مطالعه: تشخیص سن و جنسیت عروس هلندی

برای شروع تمرین کافی است، انگشتان خود را به آرامی زیر سینه عروس هلندی جلوی پای او فشار دهید؛ در حین انجام این کار بگویید “بالا” یا “بیا بالا”، تکرار این دستور و تمرین منظم به پرنده، به سرعت نتیجه دلخواه را برای شما به ارمغان خواهد آورد.

پیشنهاد ما به شما این است که در خصوص آگاهی بیشتر در این زمینه، مقاله رام و دستی کردن طوطی را نیز مطالعه کنید؛ زیرا در این مقاله به‌صورت کامل و با ذکر تمام جزییات مراحل دستی کردن طوطی سانان آموزش داده شده است.

آموزش عروس هلندی

زمان و صبر کلید اصلی تربیت عروس هلندی است؛ درک این نکته بسیار مهم است که آموزش عروس پاریس به زمان و صبر زیادی نیاز دارد. فرآیند یادگیری این پرندگان محدود به ساعت یا روز نمی‌شود، بلکه بیشتر بر اساس ماه تخمین زده می‌شود.

اغلب افراد پس از دو هفته از انتقال پرنده به خانه که می‌گذرد، انتظار فراگرفتن برخی از آموزش‌ها را دارند و شاکی از آن هستند که چرا عروس هلندی آنان چیزی یاد نگرفته است؟ در پاسخ باید گفت: برای تربیت عروس هلندی، هفته‌ها طول می‌کشد تا یک عروس هلندی فقط به محیط جدید عادت کرده و آن جا را به‌عنوان مکانی امن و راحت قبول کند.

تربیت عروس پاریس Cockatiel قبل از انتخاب آن شروع می‌شود! قبل از گرفتن مطمئن شوید که توانسته‌اید آن را با دست بلند کنید؛ یک قانون سرانگشتی خوب که همیشه کارساز بوده، این است که در اولین دیدار با عروس هلندی آیا او روی انگشت دست نشسته است یا خیر؟ اگر اینطور باشد، پس شما در راه انتخاب یک پرنده اهلی و یا به اصطلاح دستی هستید.

پیشنهاد خرید
پلت عروس هلندی۵,۸۰۰,۰۰۰ریالمشاهده و خرید محصول

برای پیدا کردن عروس هلندی دستی چه باید کرد؟

برای یافتن یک عروس هلندی ایده‌آل وقت بگذارید و تسلیم فشار یک پرورش دهنده یا فروشنده در فروشگاه حیوانات خانگی که به شما می‌گویند “آن‌ها فقط عروس هلندی‌ دستی می‌فروشند” نشوید. چرا که همیشه اینطور نیست؛ صبور باشید و تا جایی که می‌توانید از پرورش دهندگان یا فروشگاه‌ها دیدن کنید، وقتی عروس هلندی را دیدید که روی انگشت شما بالا می‌رود، پس حتماً به فکر خرید آن باشید.

البته با بررسی وضعیت پرها و بررسی اینکه آیا اطراف سوراخ‌های بینی ترشحات دارد، از سالم بودن آن نیز اطمینان حاصل کنید. باز هم تا جایی که می‌توانید وقت خود را برای انتخاب عروس هلندی صرف کنید، زیرا آن‌ها می توانند تا ۲۵ سال عمر کنند و تبدیل به یک دوست مادام العمر برای شما شوند.

نکات مهم جهت آموزش عروس هلندی

  • زمان جلسات آموزشی را کوتاه نگه دارید؛ دو یا سه جلسه ۱۰ دقیقه‌ای در هر روز بهترین عملکرد را برای حفظ توجه عروس هلندی شما دارد.
  • یک جایزه ویژه پیدا کنید که فقط در حین تمرین به پرنده دهید؛ پاداش غذای طوطی باید خوراکی کوچکی باشد که در عرض چند ثانیه به راحتی مصرف شود. برای خرید غذای طوطی و تشویقی از سایت تهران طوطی اقدام به خرید نمایید.
  • اگر عروس هلندی شما حتی بخشی از آموزش را به درستی انجام داد، آن را تشویق کنید و حتما به او پاداش دهید.
  • به یاد داشته باشید که به یک پرنده کوچک آموزش می‌دهید، نه به یک سگ، یک نوزاد یا دلفین! همیشه صبور باشید؛ این نوع آموزش‌ها زمان، تکرار و فداکاری زیادی را می‌طلبد.
  • هنگامی که پرنده جیغ می‌کشد و یا عصبانیت خود را اعلام می‌کند، به دنبال ریشه ناراحتی او باشید تا شناخت بیشتری از پرنده بدست آورید و سعی کنید آن اتفاق را برطرف سازید.
  • هیچگاه از پرنده نترسید؛ اگر عروس هلندی شما پرخاشگرانه عمل می‌کند، نزدیک آن بایستید تا آرام شود. وقتی آرام شد، می‌توانید آن را ترک کنید. حالا پرنده شما می‌داند که با رفتار پرخاشگرانه به جایی نمی‌رسد.
  • اگر عروس هلندی شما با هر قدم کوچکی که در جلسات آموزشی برمی‌دارد به پاداش و تشویق شما دست یابد، مجاب می‌شود که بهتر یاد بگیرد.

آموزش تربیت عروس هلندی نر و ماده

نگهداری عروس هلندی

عروس‌های هلندی پرندگانی شاد، اجتماعی و باهوش هستند. هنگامی که تصمیم گرفتید یکی از آن‌ها را نگهداری کنید؛ حتما آمادگی پذیرش و رفع تمام مشکلات سلامتی پرنده را داشته باشید! زیرا نگهداری از عروس هلندی چالش‌های بسیار بیشتری نسبت به آنچه که به نظر می‌رسد، به همراه دارد.

قفس عروس هلندی

وقتی نوبت به آشیانه این پرنده می‌رسد، بهتر است بزرگترین قفسی را که می‌توانید، تهیه کنید. اگر عروس هلندی شما بیشتر روز را خارج از قفس می‌گذراند، قفس کوچکتر نیز قابل قبول است. با این حال، عروس هلندی‌ به‌صورت ذاتی تمایل به خوردن غذا از روی زمین دارد، بنابراین قفسی با فضای کف بزرگ، ایده‌آل خواهد بود. فقط مطمئن شوید که یک صفحه جداکننده در کف قفس تعبیه شده تا پرنده مدفوع خود را نخورد.

به همین جهت شاید برای شما سوال باشد که در لانه عروس هلندی چی بریزیم؟ درنتیجه به شما توصیه می‌شود مقاله مورد نظر را مطالعه کنید.

خریداری قفس نیز همیشه باید با در نظر گرفتن موارد ایمنی آن همراه باشد؛ به یاد داشته باشید، قفس قرار است پرنده شما را برای بیشتر سال‌های عمرش در خود جای دهد. بنابراین، سرمایه گذاری در چیزی با کیفیت بالاتر در جهت بالا بودن کیفیت زندگی برای پرنده شما، یک هزینه ضروری است.

اندازه و جنس قفس نیز بسیار مهم است! زیرا در برخی از قفس‌های سیمی و پلاستیکی، عروس هلندی با منقار خود می‌تواند میله‌های سیمی با روکش پلاستیکی و سست را براحتی از بین ببرد. قفس‌های فولادی ضد زنگ یا با پوشش پودری با کیفیت بالا، بهترین نوع قفس برای این پرندگان هستند.

به‌طور معمول، هنگامی که اندازه‌های قفس بالا می‌رود، فاصله میان میله‌ها نیز افزایش می‌یابد. به‌عنوان یک قاعده کلی، قفس ایده‌آل برای یک عروس هلندی نباید کمتر از ۶۱ × ۶۱ سانتیمتر طول و عرض در ۶۱ سانتیمتر ارتفاع و فاصله میله‌ها نباید بیشتر از ۲۱٫۶ سانتیمتر باشد؛ درنتیجه این عوامل بر قیمت قفس عروس هلندی نیز موثر است.

میله نشیمن‌گاه عروس هلندی

تهیه مخلوطی از میله نشیمن‌گاه عروس هلندی Cockatiel بهترین انتخاب است. عروس هلندی شما در هر کاری که انجام می‌دهد، حتی در هنگام خواب، به پاهای خود تکیه می‌کند، بنابراین حفظ سلامت پا بسیار مهم است.

قطرهای مختلف میله نشیمنگاه عروس هلندی ساخته شده از مواد مختلف به ورزش پاهای پرنده شما کمک می‌کند. در صورت استفاده از نشیمن‌گاه‌های طبیعی، مطمئن شوید که چوب استفاده شده از درختانی تهیه شده که سمی نبوده و خطر مسمومیت، عروس هلندی را تهدید نمی‌کند.

درختان ممنوعه برای تهیه میله نشیمنگاه عروس هلندی

  • درخت پرتقال
  • سماق
  • درخت کاسنی
  • ریشه و برگ‌ها و ساقه گوجه فرنگی
  • سرو سفید
  • بنجامین
  • گل صدتومانی
  • شاه پسند
  • درخت زردآلو
  • درخت آووکادو
  • آزالیا
  • شمشاد
  • درخت سنجد تلخ
  • درخت کاکائو
  • درخت گیلاس
  • درخت آقطی
  • درخت گل آتشی
  • گل انگشتانه
  • درخت راج
  • گل ادریس
  • یاسمن
  • یاس
  • سرو کوهی
  • برگ بو
  • درخت انبه
  • درخت جوز
  • خرزهره

چوب درختان قابل استفاده برای میله نشیمنگاه عروس هلندی

  1. درخت چهل سکه
  2. درخت گردو
  3. درخت گلابی
  4. درخت چنار
  5. اقاقیا
  6. توسکا سفید
  7. درخت بادام
  8. بامبو
  9. کاملیا
  10. درخت نخل

لازم به ذکر است، حتما از چوب‌هایی استفاده کنید که دارای برآمدگی طبیعی باشند و با سوهان و سمباده صیقل داده نشده باشند. اما حتما قبل از استفاده تیغ و هرگونه برآمدگی را که موجب آسیب به پای پرنده می‌شود، با سوهان از بین ببرید.

حداکثر سه میله و حداقل دو میله درون قفس عروس هلندی قرار دهید. استفاده بیش از حد از میله باعث آشفتگی و محدود شدن فضای حرکتی پرنده می‌شود. حتما از بهداشت کامل میله مطمئن شوید و بعد از آلوده شدن توسط خوراک و یا مدفوع پرنده، آن را ضدعفونی کرده و یا تعویض نمایید.

اسباب بازی عروس هلندی

عروس‌های هلندی منقار بسیار قوی دارند و دوست دارند از آن استفاده کنند! جویدن سرگرمی مورد علاقه آنهاست و داشتن اسباب بازی‌های زیادی که می‌توانند تکه تکه شوند، آن‌ها را خوشحال می‌کند. اسباب بازی عروس هلندی ساخته شده از نوارهای نخل یا رافیا، توپ‌های شاخه‌ای و نوارهای چرم دباغی شده گیاهی، همگی گزینه‌هایی عالی برای بازی کوکاتیل‌ها هستند. درست مانند نژادهای پرندگان بزرگتر، عروس هلندی‌ عاشق اسباب بازی‌های ساخته شده از چوب هستند.

عروس پاریس از هر چیزی که می‌تواند روی آن تاب بخورد و یا از آن بالا برود، خوشحال خواهد شد؛ اسباب بازی‌های چرخان، برای فعال نگه داشتن ذهن این پرندگان، وسایل بازی مهم به شمار می‌روند.

بهداشت و ایمنی پرنده

عروس هلندی یک پرنده کوچک مقاوم است و متأسفانه اکثریت بیماری‌های رایج در این گونه مربوط به رعایت نکردن موارد مهمی چون: رژیم غذایی نامناسب، فضای اختصاص داده شده محدود و قفس آلوده و غیره از سوی مالک و یا صاحب پرنده است. برای جلوگیری از هرگونه بیماری و مشکل در عروس هلندی باید اقدامات پیشگیرانه‌ای برای شادابی و سلامت او انجام شود.

  • به عنوان صاحب عروس هلندی، باید بازی و تعامل دوطرفه فعال توسط پرنده را تشویق کرده و به او پاداش دهید.
  • قفس و تمام اجزای آن (میله نشیمن‌گاه، کاسه آب و غذا، اسباب بازی و غیره) باید به‌طور منظم تمیز و عاری از مواد غذایی فاسد شده شوند. این باعث کاهش سطح باکتری‌ها و بیماری بر روی سطوح داخلی قفس می‌شود. همچنین محیط بسیار بهتری را برای عروس هلندی‌ ایجاد می‌کند، تا در آن به راحتی فعالیت داشته و بازی کند.
  • بسیاری از صاحبان عروس هلندی، به‌طور مرتب پرنده خود را از قفس خارج می‌کنند. عروس‌های هلندی‌ هوشمند واقعا از گشت و گذار در خانه لذت می‌برند. با این حال، آنها معمولاً به دلیل تمایل به جستجوی خوراک بروی زمین، راه خود را به کف خانه شما باز می‌کنند. پس بهتر است زمانی که Cockatiel بیرون است، هوشیار باشید. کف خانه محل قرارگیری سیم‌های برق، سایر حیوانات خانگی و غیره است که می‌تواند خطرناک باشد. اگر بیشتر اوقات قصد دارید پرنده خود را بیرون بیاورید، مراقب و مطمئن شوید که درها و پنجره‌ها بسته هستند.
  • به‌عنوان صاحب عروس هلندی اگر نوع ماده آن را دارید، باید از تخمگذاری مزمن او آگاه باشید. زیرا در اسارت، هنگامی‌ که فصل مناسب تولیدمثل باشد، دچار تخم‌گذاری مزمن می‌شوند. تخم‌گذاری مزمن می‌تواند به یک خطر برای سلامتی پرنده تبدیل شود، چرا که ذخیره کلسیم پرنده با هر تخم‌ کاهش می‌یابد. این امر احتمال اتصال تخم را افزایش می‌دهد، وضعیتی که به اصطلاح به آن تخم ماندگی می‌گویند.

 

گردآوری توسط: /https://tehrantooti.com

4 دیدگاه برای “تربیت عروس هلندی: از آموزش تا نحوه نگهداری

  1. رایا گفته:

    سلام من یه عروس هلندی دارم نره اولا خیلی وحشی بود گاز می‌گرفت ولی بالاشو کوتاه کردم بعد از اون موقع به بعد گاز که می‌گرفت پولش میکردم الان دیگه گاز خیلی محکم نمیگیره خیلی آروم جوری که من حس نکنم میگیری اونم از سر بازی رو دست هم میاد دون هم از دستم میخوره ولی زیاد آواز نمی‌خونه شیطونی می‌کنه بازی می‌کنه ولی آواز یا سوت نمیزنه گفتم شاید جفت میخواد براش یه دونه عروس هلندی ماده هم خریدم اولا ماده خیلی وحشی تر بود بال اونم چیدم ولی اصلا با عروس هلندی نره خوب نیست الان چند هفته ای هست تمام نکاتی که تو گوگل بود رو رعایت کردن غفس جدا با این کارا رو ولی آلان عروس هلندی ماده ه پدرمو درآورده میاد رو دست یا شونه پروازم نمیکنه ولی باید بزور بگیرم عروس هلندی نره هم نه میوه نه چیز دیگه بجز دون میخوره من چیکار کنم؟

    • admin_TT گفته:

      سلام
      خوبین
      در این رابطه تا حدودی کارهای درست انجام داید و تا حدودی کار اضافی و اشتباه
      اول اینکه اون عروی نر که داشتید باید اجازه میدادید که از سن جوجگی در بیاد و باهاش تمرین میکردید و کلمات رو با یک تن صدا باهاش تمرین میکردید تا یاد بگیره
      مطلب بعد اینکه البته این فقط نظر شخصی من هست و هیچوقت این کار رو انجام نمیدم و اون این هست که بال پرنده رو نباید چید وباید پرنده مورد اموزش قرار بگیره و در اخر پرنده ماده رو اروم اروم با نر اشنا کنید و بزارید کنار هم در قفس جدا و کم کم درب قفس ها رو باز کنید روبروی هم تا خودشون همو انتخاب کنن اگر نشد باید ماده یا نر رو یعنی یکی ازحیوان ها رو عوض کنید تا بالاخره با هم جفت بخورن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *