آموزش طوطی سانان, بلاگ
چرا باید نگران حرکات عجیب عروس هلندی باشید؟
آیا گاهی رفتارهای عروس هلندی خانگی شما باعث نگرانی میشود؟ شما هم با اولین حرکات عجیب این پرنده دوست داشتنی دچار استرس میشوید و در اولین اقدام به دنبال دلیل رفتارهای او میگردید؟ هیچ نگران نباشید ما در این مقاله سعی کردیم بیشتر رفتارهای عروس هلندی را چه در حالت عادی (شادی، استرس، ناراحتی و توجه) و چه غیر معمول بررسی و شرح دهیم. تا بتوانیم از وجود یک عروس هلندی شاد در خانه خود لذت ببریم.
از شما دعوت میکنیم تا انتهای مطلب همراه ما باشید و راز هر کدام از رفتارهای عروس پاریس خود را کشف کنید؟
پشت هر حرکت عروس هلندی زبانی نمایان از نیازها و احساسات پنهان است؛ که نیازمند درک و مراقبت دقیقتر از این پرندگان دوست داشتنی است. امکان ندارد صاحب یک عروس هلندی باشید اما برخی از رفتارهای آن شما را نگران نکند. این نگرانی ریشه در شناخت کم از او دارد.
در این مقاله، به بررسی دلایل مختلف حرکات عروس هلندی میپردازیم و به شما این اطمینان را میدهیم که بیشتر از گذشته حرکات عروس هلندی خود را درک کرده و به نیازهای مخفی او پاسخ دهید.
معنی حرکات عروس هلندی
برای درک بهتر رفتارهای عروس هلندی خود، نیاز است که به نشانهها و علایق این پرنده زیبا توجه کنید. بدین منظور، بهترین راه این است که با دقت و صبر، رفتارات آن را مشاهده کرده و از آنها خواسته او را استنباط کنید.
در طی زمان، این تجربه به شما کمک میکند، تا الگوهای رفتاری او را بیشتر درک کنید و با نیازها و تمایلات او هماهنگ شوید. عروس هلندی ها از طریق صدا و حرکات خاص خود، با صاحب خود و یا حتی هم نوع خود ارتباط برقرار میکنند. برخی از این حرکات شامل: تکان دادن سر، خراشیدن و ساییدن منقار، آویزان کردن وارونه، و تکان دادن دم است.
نشانههای خوشحالی عروس هلندی
نشانهها و رفتار شناسی عروس هلندی در خصوص خوشحالی او را میتوان در چند مورد معمول زیر مشاهده نمود.
- حتما به تکان دادن دم عروس هلندی خود توجه کنید. این حرکت مشابه تکان دادن دم برخی حیوانات خانگی است، اما با این تفاوت که پرنده دم خود را به جلو و عقب تکان میدهد. که این امر عموماً نشانهای از خوشحالی در پرنده است.
- نکته دیگر این که، اگر مشاهده کنید که پرنده به سمت شما حرکت میکند، این نشانه خوشحالی او از حضور شما است. با این حال، توجه کنید که او تنها زمانی خوشحال میشود که سرش در حالت بالا و رو به سمت شما باشد؛ نه زمانی که سرش به سمت پایین اشاره میکند.
اگر پرنده سرش را در نزدیکی شما پایین بیاورد، ممکن است به دنبال درخواست نوازش کردن سرش باشد.
♥ مطالعه بیشتر: چگونه عروس هلندی را خوشحال کنیم؟
علت کوبیدن نوک عروس هلندی به زمین
گاهی اوقات پیش میآید که پرنده نوک خود را روی زمین یا به دیواره قفس میکوبد. این اتفاق میتواند به دلایل مختلفی باشد که یکی از آن جلب توجه عروس ماده است و دیگری میتواند نشان دادن و اعلام کردن محدوده قلمرو خودش باشد.rv
صدای قرچ قرچ عروس هلندی یا همان ساییدن منقار
ساییدن منقار یکی از رفتارهای پنهان است که به معمول نشان دهنده آمادگی عروس هلندی برای خواب در شب یا آرام شدن اوست. این رفتار نشان میدهد که پرنده از تجمع بافت زنده و رشد بیش از حد فکهای بالا و پایین خود جلوگیری میکند. اسباببازیهای تازه شسته شده و شاخههای درختانی مانند: اکالیپتوس، ویلو، سیب و … میتوانند از این رفتار پیشگیری کنند. این روشها به خاطر دلایل مذکور در بالا، بسیار موثر هستند.
چه زمانی عروس هلندی شانههای خود را به سمت بالا میبرد؟
انسانها وقتی که ترسیده یا نگران هستند؛ ابروهایشان را بالا میبرند یا چشمانشان را بزرگ میکنند، عروس پاریس نیز با بلند کردن شانههایش بالای سر، این احساسات را نمایان میکند. ممکن است این پرنده از هر چیزی ترسیده و یا نگران شده باشد، از حیوانات خانگی دیگر گرفته تا حیوانات وحشی یا حتی یک شیء که برایش ناخوشایند است.
همچنین، اگر پرنده عصبانی یا ناراحت شود، ممکن است شانههایش را به سمت سر فشار دهد. در چنین شرایطی، بهتر است از نزدیکی زیاد به قفس عروس هلندی خودداری کرده و با صدای آرامتر و کلمات مهربانانه نشان دهید که قصد صدمهزدن به آن را ندارید.
مشاهده عروس با حالتی وارونه و آویزان
اگر عروس پاریس خود را وارونه و در وضعیت آویزان شده با بالها و پرهای باز دیدید؛ هیچ نگران نباشید این رفتار آنها نشان از دو خواسته متفاوت دارد.
- معمولاً به این معنی است که آنها احساس گرما میکنند و دوست دارند حمام کنند یا کمی آب بپاشند تا خنک شوند.
- اگر پرنده شما تخم گذاشته است و در دوره جوجه کشی یا لانه سازی است، این نیز میتواند نشانهای از حفاظت سرزمینی و هشداری برای شما باشد که نزدیکتر نشوید.
علل جیغ کشیدن عروس هلندی و راههای حل این مشکل
شاید بارها پیش آمده باشد که شاهد جیغ و داد عروس پاریس خود باشید؛ این حالت میتواند برای صاحب آن وحشتآور باشد. با این حال، دلایل متعددی برای این رفتار وجود دارد، از جمله:
- تغییرات ناخواسته در محیط
- صداهای بلند در اطراف قفس
- در صورتی که بخواهید کوکاتیل را در حالت آرامی نگه دارید
- انتظار خواب به اندازه کافی از عروس هلندی، با این کار، ممکن است این پرنده شروع به جیغ زدن کند، زیرا به طور متوسط، عروس هلندی نیازمند حداقل ۱۰ تا ۱۲ ساعت خواب در روز است.
چرا عروس هلندی خمیازه عمیق میکشد؟
باز کردن منقار عروس پاریس به صورت اغراق آمیز، یکی از رفتارهای مرموزی است که ممکن است، اغلب مواقع شاهد آن باشید. دلایل این عمل ممکن است شامل: تلاش پرنده برای تأمین اکسیژن بیشتر، پاک کردن گوشها یا حلق از ذرات آلرژیزا یا گرد و غبار باشد.
اما اگر این عمل با تکان دادن سر یا حرکت پرها همراه شود، توجه لازم است. چراکه ممکن است نشانه عفونت سینوسی یا برخی مشکلات تنفسی باشد. از طرفی، اگر پاهای پرنده گرم باشند، این نشانه سلامتی و شادابی اوست. به عبارت دیگر، داشتن پاهای خنک نشانه وضعیتهای ناراحتی، ترس یا بیماری است.
♥ مطالعه بیشتر: علت چرت زدن طوطیسانان
دلیل عصبانیت عروس هلندی و علائم پرخاشگری او
عروس هلندی نیز برای نشان دادن عصبانیت خود عکس العملهای متفاوتی به نسبت شرایط موجود از خود نشان دهد. در زیر به چند نمونه از علائم عصبانیت و پرخاشگری او اشاره میکنیم.
- اگر مردمکهای چشمان عروس هلندی به طور ناگهان گشاد شود، این ممکن است نشانهای از عصبانیت باشد. در چنین شرایطی، بهتر است هرگونه اقدام خود را در آن لحظه متوقف کنید.
- وقتی میخواهید وضعیت او را درک کنید، به سر و پرهایش توجه کنید. اگر واقعاً عصبانی است، ممکن است سرش را به پایین بیاندازد. همچنین ممکن است پرهای خود را به هم بزند و پرهای دم خود را باد کند. اگر در این حالت شروع به راه رفتن به سمت شما کند، واقعاً دوست دارد شما را از محل حضور خود دور کند.
- اگر عروس هلندی قصد دارد به شما حمله کند و یا شما را گاز بگیرد، ممکن است به سمت شما بپرد و یا با منقارش به سمت شما بچسبد. در این صورت بهتر است مدتی او را تنها بگذارید.
- هنگامی که پرنده بال خود را تکان میدهد و آن را به صورت گسترده بالا و پایین میبرد، این ممکن است نشانگر عصبانیت یا ناراحتی او باشد. اگر در این حالت او را اذیت کردهاید بهتر است سعی کنید او را کمی تنها بگذارید.
کدام حرکات عروس هلندی نشان دهنده جلب توجه است؟
کوکاتیلها برای جلب توجه میتوانند از رفتارهای مختلفی بهره ببرند؛ از این رو میتوان به: تکان دادن دم، پرزنی، باز و بسته کردن بالها و صداهای متنوع اشاره کرد. این حرکات نشانگر ارتباط و تعامل مثبت با صاحبانشان است.
- باید به کوبیدن منقار توجه کنید. برخی از عروس هلندیها، به ویژه نرها، عادت دارند که منقارشان را به چیزهایی مثل پیشخوان و قفس بکوبند. این کار به عنوان یک نشانه توجه و علاقه به شخصی یا چیزی که مورد پسند آنها است محسوب میشود.
- عروس پاریسها ممکن است به اشیاء، تصویر خود در آینه، دیگر پرندگان و حتی شما علاقه نشان دهند.
- یکی دیگر از حرکات آنها که نشان از جلب توجه میدهد؛ سوت زدن و یا حرکت به سمت فرد یا چیزی که علاقه دارند است.
- باید به جیغ زدن با صدای بلند توجه کنید. گاهی اوقات، عروس پاریس هماهنگ با رفتارهای دیگر خود، صدای جیغ بلند میدهند که اساساً به دنبال جلب توجه است.
- به حرکات آرام سر پرنده توجه کنید. وقتی که پرنده سرش را از یک طرف به طرف دیگر حرکت میدهد. درواقع یک حرکت سیال است، نه تکان دادن! معمولاً پرنده فقط میخواهد جلب توجه کند.
- وقتی عروس هلندی تلاش میکند یک جف را برای خود جذب کند، ممکن است به پرهای بالای سرش اجازه بدهد که شکل یک تاج خمیده بگیرند. در این حالت تاج خود را کمی فر میدهد. این ژست همچنین ممکن است برای دفاع از قلمروش نیز استفاده شود.
- از دیگر حرکات جلب توجه عروس هلندی که البته میتواند بیانگر حفظ قلمرو خود باشد؛ باد و یا پف کردن پرها و تاج سر است که همزمان در همین حالت به اطراف حرکت میکند و همزمان سوت هم میزند.
نکات مهم در تشخیص بیماری از طریق رفتارهای عروس پاریس
وجود بیماری در پرنده مانند انسانها میتواند از طریق رفتارهای ظاهری او قابل تشخیص باشد. عروس هلندی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با یکسری حرکات، خبر از بیماری و مشکل خود میدهد.
- توجه کنید آیا عروس هلندی شما دمش را تکان میدهد یا خیر. در برخی موارد، وقتی که عروس هلندی مشکل و یا بیماری دارد، دمش را میکوبد. اگر این نشانه را تشخیص دادید، بهتر است او را به دامپزشک ببرید.
- به نحوه نشستن پرنده دقت کنید. اگر عروس پاریس در ته قفس مینشیند و یا هنگام نشستن روی نشیمنگاه خود حالت قوز دارد؛ میتواند نشان از بیماری او باشد.
- به علائم دیگر بیماری توجه کنید. این علائم به طور ضروری اشارهگر بیماری نیستند، اما ممکن است نمایانگر وجود مشکل باشند. به عنوان مثال: آیا پرنده عطسه میکند؟ آیا بیش از حد خوابآلود به نظر میرسد یا صدای خود را از دست میدهد؟ او ممکن است به صورت ناگهانی بیشتر یا کمتر بخورد، یا ممکن است ناگهان مقدار زیادی آب بنوشد. در نهایت، ممکن است تغییراتی در مدفوع او اتفاق بیفتد، از جمله تغییرات در رنگ یا دفعات مدفوع
- اگر پرنده پرهای خود را بیش از حد کند، ممکن است نشانهای از بیحوصلگی باشد و یا حتی اینکه از بیماری منقار و پر رنج میبرد. به همین دلیل مهم است که بدانید چه رفتارهایی برای پرندهی شما طبیعی است و چه چیزی نیست. اگر متوجه هر گونه تغییر غیرعادیی شدید، حتماً با دامپزشک تماس بگیرید.
هفت رفتار عروس هلندی که نشانه استرس پرنده است
باید آگاه باشید که چه زمانی عروس شما احساس استرس و عدم راحتی میکند. استرس مداوم میتواند در آینده منجر به مشکلات جدی در سلامتی آنها شود. در زیر، ویژگیهای معمول استرس در این پرنده دوست داشتنی آورده شده است که باید به آنها توجه کرد.
- گاز گرفتن: در اکثر مواقع صاحبان عروس هلندی گاز گرفتن او را نشان از پرخاشگری او میدانند. در صورتی که ترس و استرس باعث این واکنش از سمت عروس هلندی میشود. و در واقع به نحوی دارند از خود محافظت میکنند.
- ساکت شدن: گوشهگیری غیر منتظره عروس هلندی هم میتواند دلیلی بر اضطراب و استرس او باشد.
- پر کنی: از سری حرکات و رفتارهای رایج عروس هلندی پرکنی است؛ که یکی از دلایل اصلی آن استرس و کلافه بودن او است. وجود صداهای بلند و محیط شلوغ میتواند باعث استرس و ترس پرنده شود. در صورت مواجه شدن با این رفتار حتما به دامپزشک پرنده خود مراجعه کنید.
- خود زنی: درصورتیکه پرنده دچار استرس زیاد شود دیگر به پر کنی اکتفا نکرده و به خود زنی روی میآورد. خود زنی به نحوی است که پرنده پس از کندن پرها بهصورت عصبی شروع به کندن گوشت و پوست خود میکند. در صورتی که به موقع نتوانید به او کمک کنید، مشکل جدیتری برای او پیش خواهد آمد. پس حتما در هنگام مواجه شدن با چنین رفتاری، دامپزشک را مطلع نمایید.
- رفتارهایی از پرنده که حالت وسواس به خود گرفته است: یک رفتار تکراری که ساعتها با بی تابی عروس هلندی در قفس انجام شود میتواند خبر از استرس آن دهد. به عنوان مثال: قدم زدنهای زیاد در قفس طی زمان زیاد، بی قراری عروس هلندی در قفس، نوک زدن به پا، چرخاندن سر و در کل هر رفتاری که به صورت غیر معمول در حال تکرار است.
- کاهش اشتها: درصورتی که مدت استرس در عروس پاریس بیشتر شود و عوامل ایجاد استرس همچنان در اطراف او وجود داشته باشد؛ ممکن است عروس هلندی راغب به غذا خوردن نباشد هرچند که این مشکل میتواند خبر از بیماری دیگری در او دهد.
- جیغ زدنهای بلند: درصورتی که شناخت شما از عروس هلندی کافی باشد میتوانید متوجه شوید که برخی از جیغهای بلند او از حالت معمول خارج شده است؛ که این میتواند بیانگر وجود استرس در او باشد.
درصورت تشخیص هرکدام از رفتارهای فوق، باید تحقیق کنید که چه عواملی ممکن است باعث استرس و ناراحتی عروس پاریس شما میشود. این ممکن است به دلیل احساس تنهایی آنها و نیاز به یک همراه باشد. بر اساس توصیههای متخصصان، همواره بهتر است عروس هلندی به صورت جفت نگهداری شود تا بتوانند با یکدیگر تعامل کنند.
عوامل دیگری نیز ممکن است باعث استرس شوند، از جمله: تغییرات شدید در محیط زندگی آنها. برای کاهش استرس، حتماً اطمینان حاصل کنید که پرنده شما به میزان کافی بازی و تمرین خارج از قفس داشته باشد.
رفتارهای عجیب و غریب عروس هلندی
عروس هلندیها پرندگانی فعال، دوستداشتنی و اجتماعی هستند. اما گاهی وقتها رفتارهای خاص و نامتعارف نیز از خود بروز میدهند که نشاندهنده وجود مشکلی در وضعیت پرنده است.
به خصوص به مواردی از قبیل: بیتحرکی غیرمعمول، بیحالی، کاهش اشتها یا حتی تغییر در آرایش پرها آنها توجه کنید.
این نشانهها ممکن است به مشکلات جدی در سلامتی آنها اشاره کند که نیازمند رسیدگی فوری است. بهترین راهنمایی این است که در مواجهه با هرگونه رفتار نامعمول یا غیرمعمول در کوکاتیل خود، بلافاصله اقدام به مشاوره و درمان توسط یک متخصص کنید.
هرگز از مشاوره با یک متخصص نترسید و یا مراجعه به آن را به تعویق نیندازید. ارزیابی دقیق و به موقع از سوی یک دامپزشک متخصص، به سرعت علت مشکل را مشخص کرده و درمان مناسب را توصیه خواهد کرد.
علائم مشکلات هورمونی در عروس هلندی
ممکن است عروس پاریس شما به دلیل تغییرات هورمونی در سن ۹ ماهگی، رفتارات ناگهانی از خود ارائه دهد.
هورمونها در بدن او مسئول اموری چون:
- پوستاندازی در لحظات مختلف
- غریزه جفتگیری
- ورود به دوران بلوغ
هستند. این تغییرات ممکن است به دلیل تغییرات نور، قرار گرفتن در معرض سایر عروس هلندیها یا تغییرات دما اتفاق بیفتد. حتی آینهها هم ممکن است بر رفتار هورمونی این پرنده تأثیر بگذارند، زیرا کوکاتیل ممکن است انعکاس خود در آینه را با پرنده دیگری اشتباه بگیرد.
مطالعه بیشتر: جفت گیری عروس هلندی
در فازهای پایانی بلوغ یا هنگام پوستاندازی نیز رفتارهای تهاجمی ممکن است ظاهر شود. به عنوان مثال: پرنده شما ممکن است از خود صدای خش خش در بیاورد و یا اگر او را در قفس خود قرار دهید، در همان حین دست شما را گاز بگیرد.
در زمان پوستاندازی، عروس هلندی شما اغلب خود را از شما و سایر پرندگان دور میکند. این ممکن است باعث احساس تنهایی در او شود و اگرچه از همراهی شما لذت میبرد؛ ممکن است موقتاً کمی خسته بنظر برسد.
هنگامیکه عروس پاریس آماده جفتگیری است، ممکن است اقدام به لمس منقار خود کند، پرهای رنگارنگ خود را به نمایش بگذارد و صداهای غرغری ایجاد کند.
به طور خلاصه، برای درک صحیح رفتار این پرنده، باید با او ارتباط برقرار کرد و با مراقبتهای دقیق از او، اعتماد و محبت او را جلب کرد. با این حال، برای مقابله با هر گونه مشکل رفتاری عجیب و غریب یا نامتعارف، از مشورت با یک پرورشدهنده ماهر یا دامپزشک متخصص پرندگان دریغ نکنید.
نکات حیاتی برای حفظ سلامت و شناخت رفتار طبیعی و غیر معمول عروس هلندی
در نگاه اول، حرکات عجیب عروس هلندی ممکن است برای بسیاری از ما تعجبآور باشد. اما از آنجاییکه این پرندگان نیازهای خاصی دارند و رفتارهای خود را از طریق زبان طبیعیشان بیان میکنند، باید در نگهداری از آنها توجه و مراقبت ویژهای به خرج دهید.
از تشخیص صحیح رفتارهای غیرمعمول گرفته تا ارائه محیط مطلوب برای زندگی، همه این اقدامات میتوانند به حفظ سلامت و خوشبختی عروس هلندیها کمک کنند. بنابراین، نگرانی و مراقبت فراگیر از این پرندگان خاص تضمین کننده یک زندگی سالم و موفق برای آنها است.
اگر شما هم صاحب یک عروس هلندی هستید و علاوه بر مطالب فوق، تجربه دیگری در این مورد دارید و یا نکات و ترفندهای خاصی را برای مراقبت از این نوع پرنده دارید، لطفاً در بخش نظرات به اشتراک بگذارید. تجربیات و دیدگاههای شما میتواند به دیگر دوستان علاقهمند به پرورش عروس هلندی کمک بزرگی باشد. همچنین خوشحال میشویم، در صورت داشتن هرگونه سوال یا نیاز به راهنمایی بیشتر، با ما در ارتباط باشید.
سلام من ی جفت عروس هلندی دارم ده روزه روتخمن چندذوزپیش اسباب کشی کردیم خونه دیگ عروس ماده الان رو تخم. نمیره کم میره همش سرمیکشه تو لونه زود میاد بیرون ب ب هرچی میرسه گازمیزنه میخورع مزه مزه میکنه زورمیرنه بیاد بیرون ی دف میره ته قفس ی دف بالا ی دف تو لونه جیغ میکشه خیلی بی تابه انگار دوس داره ی چیزی بخوره یا شایدم ن ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام
من یک عروس هلندی ماده دارم و۱ سال خوردیشه بعضی وقتا بعد از اینکه نازش میکنم شروع میکنه به خمیازه کشیدن و اینکارو ۲۰ بار انجام میده
علتش چیه؟
بعد از نوازش عادی یه جور خمیازه و اکسیژن رسانی هستش ولی اگر این امر مکرر انجام میشه حتما هفته ای ۲ بار خیلی کم در حد چند قطره سرکه سیب بریزید تو آبش احتمال داره عفونت کرده باشه
ولی نگران نباشید
سلام و وقت بخیر من یک عروس هلندی نر چهار و نیم ماهه خریدم دوروزه پیش و اینکه این طوطی خیلی از دست میترسه جوری که میبینم دستی تو قفسش بره کلا میره اینور اونور و خودشو به میله های قفس میزنه درشو باز میزاریم اصلا بیرون نمیاد و یکی طوطی برزیلی یک ساله هم دارم توی یک قفس دیگه هست ولی سر و صداش زیاده و انگار هردو از هم میترسن بنظرتون علت ترس عروس هلندیم از انگشت و دستم چیه آخه هیچی هم از دستم نمیگیره
من یه عروس هلندی نر دو سه ماهه دارم اولش که تازه گرفتمش آروم بود و به زور میومد بیرون اما الان به زور میر قفس بعد تو قفس هم بی تابی میکنه
سلام چون تنهاست و اصلا مشکلی نداره محیط جدای داشته باشه بیرون به همراه لوازم و اسباب بازی متنوع